Provridit

Ikväll har jag varit iväg och provridit en skimmel. Jag red Tino innan jag åkte iväg. Provridningen gick bra. En rolig häst att rida men det var riktigt skönt att komma hem efter några timmar. Jag var så blöt och lite kall så varma kläder var riktigt skönt. 
Jag fick en spark av en häst idag. Första gången i mitt liv. Men det var inte hästen jag provred eller Tino som sparkade mig.

Vårdcentralen

Idag har jag besökt vårdcentralen. Egentligen ville jag gå till skolsköterskan istället men eftersom knät fortfarande var svullet och varmt imorse fick jag åka till vårdcentralen istället. Läkaren tyckte att det bara var något med knäleden som skulle gå över av sig själv. Eventuellt också en inflammation. Jag får belasta det som vanligt och ta alvedon.
Det känns som det är något större fel. Jag har vaknat en gång i timmen inatt och igårnatt av smärtan. Alvedon gör ingen kännbar skillnad men förhoppningsvis har läkaren rätt. Jag får rida på som vanligt så jag borde vara glad. Känns dock väldigt konstigt i knät men vi får se hur det känns om någon vecka. Jag kom på att eventuellt har några starkare receptbelagda tabletter sedan tidigare. Alvedon hjälper somsagt inte. Det är alltid smärta i knäet men betydligt mer när det blir hög puls i det. Pulsen kan komma från ingenstans när jag absolut inte belastar det.

Nu ska jag ut och rida hästen. Jag ska verkligen försöka att ha vänsterknät helt normalt. Blir så irriterad på mig själv när jag sitter fel för att jag inte vill belasta knät fast det inte är farligt att belasta det (?) men det gör såklart satans ont. Nästan ondare än en bryten armbåge, handled eller en blindtarmsinflamation. Kankse mest känns så för att det känns som att smärtan aldrig kommer gå över. Men det gör inte lika ont som efter en blindtarmsinflamation-operation så det är bara att bita ihop. Positiva tankar nu ja.

Om knät inte är bättre om en vecka så får jag söka upp läkaren igen... Nu har det faktiskt bara gått 2 dagar sedan jag skadade knät så det kanske blir bättre om några dagar. Men jag måster erkänna att jag är lite skeptisk till det.

Fina Bell


När mitt ben är bra och när bella har fått nya skor kan jag rida henne igen.Nya skor får hon på torsdag så då kan jag förhoppningsvis rida henne.

Halva dressyrprogrammet gick bra

I början blev det 7:or, 7.5:or och någon 6.5a. Travdelen va jättefin. Jag tyckte att serpentinbågarna inte blev helt bra men jag fick en sjua på den så det var ändå "ganska bra". Sedan något innan galoppen fick jag ont i benet, eller kanske mer ont i benet är bättre att skriva. Jag tappade vänstersidan eftersom jag tappade vänsterskänklen och då rasade poängen till 6:or och 6.5or också två 5.5:or där jag inte alls fick han runt vänsterskänkeln. 64% blev resultatet och det är jag nöjd med ändå. Om jag hade varit frisk och kunnat rida hela programmet så hade vi fått så mycket högre! Men det känns bättre att få 64% för att man har missar på halva programmet (typ) än om jag skulle ha legat stadigt på 6,5 poäng på varje del. Det visar ju att vi kan få så mycket mer poäng om vi bara slipper dedär missarna. 
Fick kommentar från domaren att Tino inte var ställd till vänster. Också att jag hade olika längd på stiglädrena... Saken var den att jag vinklade vänsterknät jättekonstigt och kunde inte ha det mot honom ordentligt i slutet. Jag kunde inte få honom rund för innerskänklen när det inte fanns någon skänkel där. Samma sak på högersidan, han kunde inte få något stöd från ytterskänklen.

Jag är jätteglad att Albertino tog det så lungt fast jag inte hade skänklen mot honom. Ibland blir han spänd och springig då men idag var han lugn och gjorde så vi fick 6:or fast jag inte red.

Skritten var riktigt bra idag! 7,5 poäng på den. Hans skritt har blivit så fin nu när han slappnar av på banan. Lite skillnad för ett år sedan kan jag lova.
Det är så roligt att åka iväg med honom! Han springer på transporten och är lugn, snäll och lite taggad på tävlingen.

Egentligen skulle vi ha tävlat två klasser idag. Det var en som efteranmälde sig och skulle rida i ett lag och då fick hon vara med i stället. Det var tur att jag anmälde mig till två klasser, annars hade jag inte fått vara med idag.