28 februari 2015

Brum brum

Allmänt

Jag har övningskört till farmor idag. Fick övningsköra pappas bil för första gången. Mycket enklare än mammas eftersom det är en automat. Vi åt goda räkmackor.


Nu blir är det uppladdning för Melodifestivalen. Lite ostbågar . Imorgon ska jag plugga på morgonen sedan rida Bella. ska bli så jäkla roligt! :D
Planen för helgen är att plugga inför samhällskunskapsprovet på måndag. Jag vill göra bra ifrån mig så jag ligger kvar på samma betyg som jag har nu. När jag vill göra bra ifrån mig och inte bara bli godkänd blir jag alltid lite nervös inför provet och då är det lätt att man glömmer allt. Därför är det lättare för mig att tänka att jag bara ska plugga, svara på frågorna jag kan och göra mitt bästa. Men nu har min lärare höga förväntningar på mig och då känns det som jag måste sätta toppenbetyget på detta provet. Då blir man lätt lite nervös o de går ibland sämre för mig om jag har höga förväntningar på mig. 
I morgon ska jag upp till ridhuset med Bella. Hennes ägare frågade om jag ville åka upp och självklart ville jag det. Kommer bli roligt att komma iväg lite med Bella. Vi ska rida ett litet pass och hennes ägare ska filma.  

Idag har jag ridit Tino med Fiona och Ida men han var för het. Småspring och lyssnade inget på bettet. Han var dragig och stark men jag fick bättre kontroll efter en stund. Sen när vi vände hemmåt blev han het och stark igen.27 februari 2015

Nakenbjörnen

Allmänt

En lång skoldag idag där idrottslektionen faktiskt var roligast. Vi hade teori och gick igenom mentalträning. På idrottslektionen jobbade vi också lite med att töja muskler och bli rörligare. Jag är väldigt rörlig i min rygg och benen. Jag är också bra på att töja ut även fast det börjar göra ont är det bara att köra på. Vill ha något mål som att kunna gå ner i spagat, det skulle vara roligt att kunna. Någon som också är väldigt rörlig i sina ben är Tino. Han gör alltid sina stretch övningar .

När jag tog in Albertino från hagen idag sprang han nästan till stallet. Han verkade ridsugen och glad. Räckte med att jag satte mig upp på honom så var all lycka borta. Vi skulle bara rida ut men han stannade hela tiden och protesterade . Vi tog oss runt en liten skogstur tillslut och på hemvägen var han frammåt. 
Så fort jag skulle rida hemifrån stannade han. Sedan när jag la till skänklarna eller smackade lyfte han frambenen eller bakbenen . Samma sak så fort vi kom till ett vägskäl och ibland bara mitt på en väg. Jag förstår inte varför han börjar göra såhär ute i skogen också? Får hoppas på att det bara är hårfällningen. Tidigare har han också kunnat vara tjuriga på banan men aldrig ute i skogen. Aldrig såhär. Efter ridturen var han på gos humör. Gosigaste nallebjörnen. Synd att jag är allergisk mot all päls som han fäller annars hade jag gosat ner mig i honom. Fast han är rakad och ser ju nästan ut som en nakenbjörn. Jag hoppas att lite hår stannar kvar på honom.