Godmorgon tisdag

Igår fick Albertino en vilodag. Det var inte alls meningen att den skulle hamnat igår då jag kanske inte kommer hinna rida honom på onsdag. Men 2 vilodagar på en vecka dör han nog inte av. Anledningen till varför han inte reds igår var för att jag blev helt utmattad och trött pang, från ingenstans när jag åt middag. Konstigt, men det gick över lite mer allt eftersom så till kvällen var jag piggare. 
Jag kollade på frikänd del 10 igår eftermiddag/kväll. Det är en riktig seg serie men har samtidigt en bra handling och bra skådespelare men det hade varit bättre om man kortade ner hela serien till 5delar istället för 10. 

Idag blir det att jobba, måla, måla och måla. Det är fint väde ute så jag slipper regnet och förhoppningsvis knotten. Jag cyklar ner till jobbet och tar med badkläder ifall jag ska bada efter jobbet. 

Jag ska också idag ta kort med min häst. Jag är bara lite osäker på om Tino ska ha knoppar eller tofsar. Jag ska ha klänning iallafall. Jag hoppas att Tino sköter sig bra och är lugn och lydig fast han fick vilodag igår.

Sedan får vi se vad jag mer hinner med idag. Puss & kram 

Nu ska jag cykla iväg till jobbet med min ridhjälm.

Lovely mondayJag äskar måndagar! Denna måndagen och veckan börjar med tandläkarbesök klockan 12. Det kanske inte är det absolut roligaste men helt okej. Sedan så blir det ridtur på Albertino och så tänkte jag tömköra Svarten. Hoppas få till ett bad idag då jag bara cyklade till sjön igår utan att bada. Det blir inget jobb idag då jag hade en så dum tandläkartid.


Älskar håret och sminkningen! Jag tycker det är roligt att locka, platta, våga, fläta och fixa håret och sminka mig, men jag skulle aldrig stiga upp x antal minuter tidigare för att fixa med mitt utseende. Nu på sommarlovet vaknar man ju vid sju och har (nästan) all tid i världen till att fixa med utseendet och då är det bara roligt. Men när man ska till skolan tycker jag man är fin som man är. Inte ska man behöva stiga upp tidigare på morgonen och stressa för att sminka sig. Jag sminkar mig knappt aldrig till skolan på vardagarna men under helger och lov passar jag på för det är roligt att göra sig fin för sig själv.

Snyggare utan padd

Idag har jag hunnit med att räfsa paddocken och rida ett dressyrpass på Albertino. 

Dressyrpasset gick bra. Jag red idag utan padd under sadeln då sadeln faktiskt ligger bättre utan padd. Jag hade inga höga förväntningar att Albertino skulle tycka det var okej att rida utan padd. Jag vet ju hur han är, om inte minsta detalj är som det alltid har varit så protesterar han oftast. Idag gick han som vanligt så jag blev jätteförvånad men väldigt glad. 

Jag tycker det är snyggast att rida så "naket" som möljigt; utan padd, förbygel, martingal, spö, starkt bett osv. Det betyder inte att jag själv inte har ridit med dessa hjälpmedel för det har jag och vissa använder jag fortfarande. Men jag tycker det ser proffsigare ut desto färre hjälpmedel man behöver. Och jag tycker det ska bli skönt att slippa dendär padden nu och att det kommer se snyggare ut utan padden.

Nu ska jag hoppa i duschen. Det blir middag klockan ett hos mormor så jag tänkte cykla dit vid halv 1. Vi får se om jag hinner fixa iordning mig tills dess. Jag måste senast cykla 12:40 och om jag inte hinner bli klar till dess får jag ta bilen ner med de andra i familjen..