Att vila en äldre häst...

Idag har jag varit ute på en skrittrunda med söta Bella. Härligt pigg och glad och vi båda tyckte det var skönt med en uteritt. Kan inte komma ihåg när jag senast red ut om man bortser från att skritta fram och tillbaka på 100meter av en asfaltsväg.. Älgflugorna förstör verkligen mycket. Jag vill inte behöva rida på samma underlag. Sedan har Tino faktiskt råkat ut för älgflugor i transporten.. stackars lilla killen
Jag längtar så efter att få träna med Tino och komma igång igen. Det blev en vila under perioden han var "skadad".. och då har vi missat träningar... och så får vi se om vi hinner med någon tävling innan sässongens slut. Vill få avsluta med en bra tävling men först behövs träning. Det är mycket som behövs fräschas upp i minnet efter vila, mycket lydnadsträning.
Jag avskyr vila. Albertino är verkligen ingen häst som vilar sig i form. Nix, han blir stel och får mycket överskottsenergi och blir väldigt svårriden. Men jag är på god väg att mjuka upp honom igen. Han var ganska mjuk igår. Vila är en gammal hästs ryttares värsta mardröm. (Men man är såklart tvungen att vila om hästen är sjuk)

Lyssnar på gamla låtar

Men det är helt okej när man även lyssnar på lite nytt.
 
Lukas Graham - älskar hans gamla låtar men den nyaste är inte särskilt dålig.

Alla helgons dag

Nu på morgonen har jag 50glosor att lära mig. Jag lär mig glosor såå sakta.. men glömmer bort de jätte snabbt, en timme efter provet, hehe.

Vid 11 ska jag övningsköra till favorithäst nr 2 och rida en sväng. Min egna superstjärna får vila idag. Tanken var att han skulle fått vila igår och sedan på måndag men det blev lite ändrade planer då jag ville ha ett bra ridpass innan vilodagen. Och vi fick ett jättebra ridpass igår så nu förtjänar han verkligen en vilodag.
 
På eftermiddagen/kvällen är jag bortbjuden. Det är ju alla helgonas dag idag och halloween firande. 
Glömde skriva igår att Tino gjorde ett litet hopp med mig i ridhuset. Efter att ha ridit förbi en pall 5 gånger blev den livsfarlig. ;) Dock gammal bild... lill hästen tycker om att göra luftsprång så har nämligen lite gamla bilder på det.

20kr rikare

Jag fixade denna halloweensminkinigen (& hår) idag och fick 20kr. Jag är faktiskt mer nöjd med mitt spindelnät då detta har för mjuka linjer för min smak... men spindeln blev ju gullig.
Min sminkning:
Jag tänkte skriva lite om dagens ridpass men nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Det kändes bara helt magisk och Albertino var jättefin, super fin, helt magisk. Från att jag inte har haft någon bra kontroll på honom under veckan. Det har bara varit massvis överskottsenergi som jag inte har kunnat använda till något bra. Men så idag när vi red i ridhuset mellan fyra väggar var han bra. Väldigt pigg men använde det på rätt sätt. Galoppen blir bara bättre och bättre.