Idag gick ridturen först ut på att ta sig förbi en kohage. Det gick enkelt och smidigt då kossorna var stilla. När de kommer springandes mot Tino är det lite läskigt ibland tycker han. Lite läskigt för mig också om vi är i själva kohagen. Sedan var problem nr 2 att ta sig förbi älgflugorna men tillslut gav jag upp. Tino är supersnäll när jag sitter på ryggen men så fort som jag hoppar av (för att ta bort flugor) ställer han sig på frambenen. Jag blir så rädd att han ska ramla över i en bakåtvolt. Tillslut tappar han helt enkelt tålamodet och blir så frustrerad på flugorna. Jag vet hur han känner för jag är exakt likadan. Vi fick vända hem. Pappa ledde honom eftersom jag är rädd för att inte klara av att hålla honom när det kommer flera och "anfaller" honom samtidigt. Pappa halvsprang med honom och jag joggade efter. Vi alla fick bra motion även fast uteritt kanske inte var jätte lyckad. Särskilt inte när man tror han förstört alla sina gamla leder när han inte har alla fyra hovarna i backen.

Vi red hemma på banan istället. Ett dressyrpass. Detta som vi inte skulle göra på en hel vecka. Men jag fokuserade inget på form, bara drivet bakifrån. Jag fick till ett bra driv idag. Benen låg runt honom hela tiden. Jag kortade nämligen ett hål i stigläderna så att jag kände ett bra stöd. Då satt skänkeln där den skulle. Jag väntar mig träningsvärk imorgon. Innan har jag tappat stödet i stigbyglen och då tappat balansen och skänklen och sitsen. Galoppen var superfin idag, mycket tack vare skänklen.

Jag ville träna på att rida honom när han är "på" och springig. Saken är bara den att han väldigt sällan är så hemma. Jag får se om han blir övertaggad och springig om jag tar fram några bommar och något hinder. Jag vill kunna rida honom bra på träningar också. Hemma går han som en klocka för mig om man jämnför. Där får jag driva fram honom eller bara behålla energin. På träningar vill jag mest hålla i handbromsen och försöka hitta någon annan gångart än takt. Det är konstigt att vi bara har det problemet på träningar. Hemma och på tävling är han somsagt väldigt mycket finare att rida. 
Jag anmälde mig igår till en dressyrtävling den 11/10. Om 2 veckor ska vi alltså iväg och tävla igen. Denna gången anmälde jag mig bara till en klass, LC:1 bedömning Clear Round. Målet är att nå upp mot 65% och inte slarva bort några poäng för att jag utför vissa moment som galoppfattningen på fel ställe.Jag ska vrålplugga dressyrprogrammet så att jag är 110% säker på var alla övergångar är. Jag tänker också försöka rida programmet (nästa vecka) två gånger direkt efter varandra. Det går alltid bäst i början och sedan sämre mot slutet. Om jag rider det två gånger i rad kanske jag lyckas få till en bra ridteknik efter galoppen. Jag tänker också (efter framskrittningen) börja galoppera och sedan ta travarbetet efter. Då får jag verkligen rida honom länge när han är "på"/het.

18/10, veckan efter blir det en Klubbtävling.  LC:1 och LB:1 
7/11 Pay & ride 
15/11 är det KM som går i LB:1. Jag vet inte om vi vågar på att rida en klass innan. Vi får se hur det går i LB:1 den 18 oktober.