4 september - Vartorp
På söndag rider jag en LB:1 klass i Vartorp med Albertino. Målet är att lägga upp framridningen likadant som förra tävligen, rida lite mer lägningar i traven och övergångar för att verkligen få honom känslig och frammåt för skänklen. Jag hoppas hamna runt 65-70%. En placering är alltid roligt men inget mål.

10 september KM
Den 10 september är det KM i Lenhovda. KM-klassen tror jag är en LB:1, vilket jag såklart kommer rida. Jag tänker även rida en LA:1 så det blir 2 klasser den dagen. Målen här är inte uppsatta men på hemmaplan vill man såklart rida på höga procent.

25 september - Växjö
Sista helgen i september är det en dressyrtävling i Växjö. Än sålänge är jag bara anmäld till en LB:1, men beroende på hur det går den 10:e september och dagsform kanske det även blir en LA:1-klass.

29 augusti 2016

En ny vecka

Allmänt

Det är måndag igen och en ny vecka börjar. För mig är det första hela skolveckan då jag hade min skolstart i torsdags förra veckan. Vanligtvis gillar jag måndagar eftersom man har en hel helg att se fram mot och även en hel vardag som man har chansen att göra det bästa av. Idag önskar jag dock att det hade varit helg eftersom det då är min födelsedag, vilket innebär firande för mig på både fredag och lördag. Man får inte heller glömma bort tävlingen på söndag som är värd att längta till. 

Jag tror och hoppas att skolveckan kommer att vara över snabbt. Detta sista året på gymnasiet har jag nästan bara roliga lektion och slutar alltid tidigt, innan klockan 3. På fredag är jag även ledig så det är bara fyra skoldagar för mig denna veckan, alltså ingen hel vecka som jag skrev tidigare.
Idag är planerna först skola. Vid klockan 8 skulle jag ha haft biologi, men då den blev inställd har jag istället två hål till svenskan i eftermiddag. Tyvärr fick jag ingen information om den inställda lektionen så jag är fast i Växjö hela förmiddagen. Efter skolan ska jag iväg på middag hos min kära mormor och sedan rida hästen. Idag tänkte jag även skriva ihop en veckoplanering för Albertino och en tävlingsplanering för september månad.

I helgen har jag varit på kalas och i Öland med T. I lördags var det helt perfekt väder för en resa till Öland, både soligt och varmt. Igår skruvade jag ihop ett IKEA-skåp som gick över förväntan. Det kanske inte är så roligt för er att läsa men för mig var det en stor händelse för opratiska-lilla-jag (även fast jag såklart fick mycket hjälp). 
Hoppas ni har haft en bra helg och får en fantastisk vecka. <3 

23 augusti 2016

Skolstart

Allmänt

Denna veckan är det skolstart i stora delar av mitt län och även för mig. Jag vet att vissa av er som bor lite längre bort började förra veckan och att vissa på högskolor inte börjar förrens nästa vecka. Det känns skönt att hamna någonstans i mitten då jag har skolstart på torsdag. Såklart hade det varit skönt att ha sommarlov hela livet men jag har faktiskt längtat tillbaka till skolan lite och alla rutiner. Det känns som att man hinner med så mycket mer när skolan är igång och att man helt enkelt blir effektivare. Under skolveckorna hinner jag med att åka in till skolan(som tar drygt en timme), gå i skolan några timmar, åka hem, plugga, rida en eller två hästa och skriva 3blogginlägg om dagen. Under en vanlig dag i sommarlovet hinner jag vakna, äta, rida hästen och sova och något blogginlägg kommer bara upp då och då.


Det har såklart hänt lite under mitt sommarlov också. Jag har firat midsommar, varit på Liseberg, Öland, Skåne och Danmark. Jag har såklart även varit på 
latitud där Europe spelade och där träffade jag lite härligt folk. Jag har även hunnit skada mina ögon *applåder*(inte alla som lyckas med det). Jag missade NF SM, men har ändå hunnit tävla lite och den senaste tävlingen gick bra. Jag har varit i Oskarshamn med bästa, och hunnit umgås med vänner som jag annars inte hinner. Jag skadade även mitt objektiv i början av sommarlovet *applåder igen*. Igår var jag och hämtade objektivet i Kalmar så jag har verkligen fått klara mig utan det i sommar. Dock har jag tagit en del bilder med mitt andra objektiv. Jag var såklart på speedway VM i Målilla, men eftersom det gick dåligt för Anton vill jag bara glömma den tävlingen. Jag har kört på körskola under sommaren och blivit klar med alla moment, nu väntar jag bara på att fylla 18år.

Mitt sommarlov har varit bra men jag önskar såklart att jag hade kunnat starta med Albertino under SM-veckan och aldrig fått någon ögonskada. Jag antar dock att det bara måste inträffa någon sjukdom eller skada för mig under mina sommarlov.

Jag hoppas att ert sommarlov har varit underbart och att ni ser fram mot skolan lika mycket som jag.<3