Om man missbrukar ordet förlåt så leder det till flera dåliga konsekvenser.

Om man missbrukar ordet förlåt kan det förlora innerbörden och budskapet. Därför skall man inte missbruka ordet förlåt eftersom det är ett stort ord med ett stort buskap. Man skall aldrig ta ifrån sig chansen att kunna bli förlåten. I ordet finns även en stor del av tillit och man skall aldrig missbruka eller ta tillit för givet.
  Det är även viktigt att endast använda sig utav ordet när man menar det och att använda det med känsla och respekt. Ordet kan annars uppfattas som en lögn.
  Man skall aldrig minska ner storheten i ett stort ord som är såpass viktigt som ordet förlåt. Förlåt skall aldrig få formas till ett meningslöst ord, med ett obefintligt buskap och med avsaknad av respekt. 
 
Ord är inte bara ord, stora ord är stora ord och med stora buskap. Ord kan betyda mer än en handling. Behandla därför dessa väl och med respekt.

29 maj 2016

Min kväll på akuten

Igår slutade min dag med ett besök på akuten. Först var jag och annordnade ponnyridning på förmiddagen tillsammans med några vänner från klubben. Ponnyridningen gick väldigt bra och det blev en stor förtjänst. Det som gick mindre bra med ponnyridningen var att jag blev väldigt trött, men det var inte något jag brydde mig om.

Jag frös ganksa kraftigt när jag åkte hem från ponnyridningen och hemma så skakade jag, men jag tänkte bara att det var mina vanliga symtom av allergin och att det skulle gå över frammåt kvällen när pollenhalterna gått ner något. Jag lyckades somna och sova i 45 minuter. När jag vaknade så hade jag dock jättesvårt att andas genom munnen och saliven gick knappt att svälja. Mamma fick ringa till sjukvårdsrådgivningen då jag såklart inte kunde prata eftersom jag inte fick någon luft via munnen. Hen som svarade tycker att jag inte behövde komma in om mina läppar inte var blåa. Hen envisade sig också med att tycka att jag skulle svara på hens frågor som jag inte kunde, hur mycket jag än försökte. Jag gillar inte att få dessa bemötande av sjukvårdsrådgivningen och med facit i hand hade det varit bäst om de hade skickat ut en ambulans till mig. Efter att ha pratat med en trevligare person på sjukvårsrådgivningen fick jag åka in till barnakuten och bli omhändertagen där.

Jag kommer inte ihåg så mycket från första timmen på barnakuten eller på vägen in till akuten eftersom jag var ganska borta. All min energi gick åt till att andas in och ut genom näsan och jag var helt utmattad.

På akuten blev jag iallafall behandalad för hästallergi och astmaattack och efter en timme blev det bättre, tack vare inhalatorn. Det visade sig även att jag hade över 38 graders feber. Doktorn sa att det var en akut astmaatack som antagligen orsakas av en kombination av björkpollen och häst. 

Efter några timmar så återgick andningen till det normala och jag fick åka hem med mycket tabletter och glass i magen. Jag älskar att personalen på barnakuten alltid frågar om glass, minst en gång i timmen och då kan man ju inte tacka nej. Hemma så försvann även min feber då jag slutade att frysa. 

Idag fick jag ta dubbla allergitabletter och jag har andas bättre. Jag får alltid något ansträngande andning när jag är allergisk, men sålänge jag inte har astmaatacker så är jag glad.

Nu skall jag bara rida på kvällen och undvika att vara med hästarna när pollenhalterna är för höga.