24 oktober 2016

Sämsta tävlingen?

Allmänt

Igår var jag på dressyrtävling med Albertino. Vi red på hemmaplan, KM-kassen. Planen för tävlingen var att få till en mjuk och hermonisk ritt på 65-70%. Dock blev det inte som planerat. Regnet öste ner under hela tävlingen och varken mitt eller Albertinos humör var på toppen. Framridningen var som en stor vattenpöl och jag var bara glad för att Albertino gick fram för skänkeln och inte stannade och vände rumpan mot regnet, (som han hade gjort om det ej hade varit tävling.) Att kunna mjuka upp muskler m.m. kändes tyvärr helt omöjligt i vädret och på underlaget på utebanan. Det var en annan häst som var väldigt spänd på utebanan och på collectingring och konstrade sig lite och såklart blev även Albertino väldigt spänd. 

Inne på banan kom ett spänt och blött ekipage. Det blev en sne inridning, följt av galopp i mellantraven och en felridning och hundra andra misstag. Helt klart inte en ritt jag är nöjd med. Samtidigt kanske man ej skall förvänta sig att kunna rida en spänd och knappt uppvärmd häst bättre.

Resultatet? - 64,3% och en andraplacering. Många fina sjuor men såklart poängavdrag för alla missar, vilket gav oss ett reslutat på mindre än 65%. 

bild från NF SM 2015
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress