Utvärdering veckans mål

•Fotografera, redigera och sätta ihop reklamblad har jag gjort i helgen! Dock har jag bilderna från dressyrtävlingen kvar att redigera.

•Rida ihop 68% i LB:1 och 63% i LA:1 - check! Det blev även 67% i LA:1 vilket jag är superglad över!
•Fixa omdöme i min biologikurs. Jag har inte fått något omdöme än men pratat med rektorn och hoppas få det snarast.
•Gå in mina balskor och sy klart min balklänning. Jag behöver gå i skona mer och sy mer på klänningen men jag har kommit en bit på vägen med de båda.
•Omboka min tid till napraparten-check!
•Välja sommarjobb har jag inte gjort än men håller på att kolla upp hur mycket jag kan jobba på de olika ställena o.s.v.

69% & 68%!

I LB:1 blev det stadigt med 6or och 7or. I LA:1 blev det en 5a och en 8a men annars bara 6or och 7or där med. 

Uppladdning inför morgonadagen

Idag har jag fotograferat dressyrtävling i Lenhovda, superroligt! Dock fotograferade jag endast de 2 första klasserna då det började regna vid lunch. Det blir inga bra bilder när det regnar eller är mulet och jag hade en del saker att göra hemma med tanke på att jag tävlar imorgon så det kändes inte värt att vara kvar och fotografera i regnet.

Nu har jag överfört alla tusentals bilder till datorn och börjat radera de sämsta - det absolut svåraste med att fotografera och redigera för min del. Jag tänkte nu bege mig ut till stallet och rida Albertino då det är uppehåll och packa transporten inför morgondagens tävling. Jag hoppas Albertino är fin idag med tanke på gårdagen.

Ikväll kommer T till mig och följer med på tävlingen imorgon som är en klubbtävling hemma. Efter tävlingen blir det Valborgsfirande vilket betyder att jag inte kommer uppdatera så mycket här under helgen. Såklart lägger jag upp resultaten imorgon men förvänta er inte någon film. Utvärdering från veckans mål ska jag försöka få upp imorgon ändå är planen.
//Bild från idag - kopiering föbjuden//

DET gör mig orolig

Idag hann jag rida Albertino innan regnet kom. En enorm lättnad verkligen då både han och jag inte är särskillt förtjusta i regn. Vi red en kortare runda i skogen för att rida mer på banan när vi kom hem. Tanken var att vi inte skulle rida där innan morgondagen men jag kunde helt enkelt inte vänta längre! Det gick väldigt bra att rida på banan. En överambitiös ryttare och häst beskriver passet väldigt bra. Albertino kändes fin i kroppen och sa knappt ifrån i de första skänkelvikningarna i skritt (som han alltid gör i början när kroppen är stel). Lite mjukare i bogarna efter massagen helt enkelt! Vi red lite programdelar också, förvändgalopp, 10metersvolter och halter. Det kändes super! Tänkte avsluta med en mellantrav på diagonalen efter galoppen för han är alltid bäst när han har jobbat igenom hela kroppen. Då hände såklart det som inte får hända. Jag manar på och ber Albertino att länga ut sig extra i mellantraven för att testa gränsen lite och då gör Albertino en mellantrav där hans kropp inte hänger med och efter 3 steg blir det jättekonstigt med vänster framben. Han snubblade inte på det men det kom väldldigt högt upp och stannde där. Efter en stund skrittar jag honom och allt känns OK. Jag travar sedan i båda varven och han precis som tidigare, låg i formen, lugn och avslappnad och alla ben kändes bra. Jag skrittar sedan av honom och avslutar passet. Antagligen är allt ok men man blir såklart orolig när såntdär inträffar. Det kan ha varit så att han själv stannade av i steget då han kände att han kanske inte hade 100% koll på vart frambenen tog vägen eller kanske han kände att kroppen tog mot när han sträckte på frambenen så?
Mellantraven är fortfarande inte befäst och något vi detta året har börjat få mer och mer kläm på. Det handlar mest om att Albertino ska hitta en teknik och just nu blir den orytmisk och ibland blir det inte lägning på alla ben, eller i varje steg utan det blir vänster fram, höger fram och lite av och på. Det har blivit bättre då vi tränar på detta och idag ville jag bara testa hur mycket jag kunde rida på innan det blev galopp och så blir det halt med ett vänsterben uppe i luften istället, tråkigt. Måste bara få tillägga att mellantraven innan dess var megafin!, dock för fin för vad hans kropp och små ben klarar av att utföra.

Jag hoppas att allt känns bra med min fina kille imorgon! Min bästis.