Spänd Tino inne på banan idag

Ja, en helspänd Tino var det inne på banan idag som absolut inte ville gå ner till C. Jag försökte bara att få honom frammåt annars är det lätt att han blir helt stillastående och börjar backa bakåt. Jag tog såklart också ner formen och försökte trava på en volt på nedre delen av ridbanan. Innan startsignal så travade han på dendär volten utan att spänna upp sig. 

Uppridningen fick vi en 6a på. Väldigt fin halt och takt och tempo men vid C blev han spänd och vi genade lite. Någon ryggning eller stopp blev det inte då han istället behöll takten i traven men såklart drog vår väg ner betyget. 

Han var rund och fin uppe vid A och vi låg på 6,5or och 7or där. Dock kändes det spänt och jag fick ingen bra känsla.. Dock blev det en 4a nere vid C där han kikade och bröt av till skritt.. Jag valde att utgå då jag inte fick någon bra känsla somsagt men helt värdelösa tyckte inte domaren atr vi va! 

Planering inför morgondagen

05:30 Stiga upp, byta om och fixa håret. 
05:50 Gå ut till stallet, 
06:20 lasta hästen. 
06:30 Åka hemifrån, frukost äts i bilen. 
08:30 Lasta ut och rida fram
09:35 Startar jag

Snyggaste schabraket har vi imorgon! 

Sista arbetsdagen

Nu har jag jobbat mitt sista arbetspass på sommarjobbet! Det känns väldigt skönt att vara LEDIG. Att jobba inom vården är tungt och ibland vill man att det ska gå fort så man hinner till matbordet kl 12 exempelvis och då är iaf jag dålig på att tänka på min arbetställning och min rygg. Jag kommer såklart sakna alla där men skönt att vara ledig och snart komma in i rutiner igen och ÄNTLIGEN börja komma ut på tävlingar med Albertino! Jag är så spänd och förväntansfull inför morgondagen. Jag vill bara veta hur det kommer att gå. Jag har inga förväntningar på att det kommer att gå superduperbra då vi inte varit ute på månader. Jag är bara spänd på hur vårt nya system kommer att fungera. Han kändes så fin att rida igår, efter att ha kämpat med skänkelvikningarna ett tag.. Jag tror nog att han kommer kännas lika fin idag! Jag ska sänga i mig lite mat och sedan gå ut i stallet. Jag tänkte planera upp morgondagen också vilket jag såkart gör här på bloggen så ni också får ta del av den.

modell och fotograf: jag ;). Älskar efterarbetet d.v.s. redigeringen på dessa bilderna. <3 Ibland får man till det!

Trött

Jag tror inte jag har varit såhär trött på morgonen under hela detta året. Igår blev det jobb till kl 20 och innan jobbet hade jag ridit hästen och mockat. Efter jobbet var det helt enkelt bara att ta in hästarna, köra iväg och tanka bilen och sedan ta kväll. Dock somnade jag inte innan halv 12 då jag inte fick ihop min planering för idag. Jag jobbar till Kl 13,  måste rida och fixa hästen inför tävling imorgon och så hade jag tänkt åka in till Växjö men det fick bort prioteras helt enkelt. Eftersom vi måste åka tidigt till tävlingen imorgon vill jag ha manen flätad ikväll vilket jag tänkte göra när han kommer in vid Kl 8. Att släppa ut honom med flätor i hagen är ingen idé då han försöker gno och rulla bort dom. Det får bli en myskväll hemma istället för fest i Växjö och mer tid till Tino och mindre stressigt! Jag skulle hinna åka in till Växjö mitt på dagen och vara där till Kl 18typ men det är ju efter klockan 6 som det roliga drar igång och i alla fall mina vänner kommer dit. Om jag åker in senare och är hemma vid 22 kan jag inte fläta manen för då sover Tino. Somsagt blir det mindre stressigt och jag kan lägga fokus på att rida till Tino ordentligt och göra honom extra fin tills imorgon! Tråkigt väder är det ju i Växjö ikväll ändå. 

 
Vi hörs kanske senare idag.