Vinkväll

Gårkvällen spenderades nere vid sjön med en falska vin, choklad och pojkvännen. ❤

Dagens ridpass

 
Vi började passet med att rida ute i skogen på långa tyglar i skritt och trav vilket inte var några problem. Tino taktade inte, var ganska avspänd och blev inte rädd för något. När vi kom tillbaka till ridbanan lät jag honom fortsätta gå med längre tyglar i trav. Jag gjorde lite serpentinbågar, diagonaler och bad bara honom om att gå frammåt. Dock körde han bara ner huvudet och frammåtbjudningen var helt borta.. tills jag kortade upp tyglarna, lät honom gå med nosen frammåt och drev på frammåt för då kom hans egna driv igång.

Hela passet försökte jag bara tänka frammåt och gjorde bara lösgörande övningar. I slutet kortade jag upp honom på yttertygeln i galoppen och han kändes väldigt fin där efter en stund. Vi gjorde lite mindre volter där jag bara tänkte ytterskänkel, ytterskänkel, ytterskänkel. Efter det var han även fin i traven och skritten. Några riktigt fina travökningar bjöd han till med! 

Efter passet på 1,5 timmar fick han en välförtjänt godisbit och såklart fick han komma ut i hagen igen till sin kompis.

Frukost

Godmorgon! Nu ska jag ut och rida hästen. Det blir en liten runda i skogen först där Tino får trava igång ordentligt och sedan rider vi lösgörande med fokus på frammåtbjudning på banan. Jag lovar er ett utförligt inlägg om dagens pass. 

Jag funderar på att baka någon god småkaka sedan och så får vi se vad dagen mer har att erbjuda. Tror att jag ska städa ordentligt på mitt rum, plocka iordning i alla lådor o.s.v. 

Trevlig tisdagsmorgon på er alla!