Tävlingsdag och tävlingsrutiner

Idag är det äntligen söndag och tävling. Jag är verkligen taggad på tävling idag då Albertino var så fin på träningen i fredags och även igår i ösregnet. Att Albertino kunde springa avslappnat och fint hemma på banan i ösregn trodde jag inte då han alltid annars brukar krulla ihop huvudet och vända rumpan mot vinden och regnet. När han vet att det är tävling på gång anstränger han sig alltid lite extra. Hur roligt är det inte att tävla en häst som älskar att visa upp sig och att göra rätt för sig inne på banan?

Idag startar jag mycket senare än vanligt vilket jag varit medveten om länge. Ändå sitter mina tävlingsrutiner i så pass att jag gör saker och ting som vanligt på automatik. Exempelvis så hade jag nästan flätat klart hela Albertinos man efter ridpasset igår utan att reflektera över att jag ens hade börjat. När vi åker iväg tidigt till tävlingar 1,5h bort flätar jag alltid kvällen innan för att få så mycket sömn som möjligt och flätorna blir inte förstörda i boxen. Idag åker vi efter halv 11 vilket betyder att Albertino får gå ut i hagen innan, hinner förstöra sina flätor och jag har god tid på mig att göra nya. Likadant var det idag när jag steg upp och höll på att börja på min håruppsättning direkt. Den ska jag inte göra innan klockan 9 idag men vanligtvis gör jag alltid den direkt när jag stiger upp. Jag brukar alltd göra en tävlingsplanering med ett minutenschema för att känna att jag ligger i fas men idag då det är hemmatävling och jag har så mycket tid över kändes det inte nödvändigt. Även fast jag hade gjort en tävlingplanering som sa att jag skulle fläta idag skulle jag ändå ha flätat igår och gjort enligt mina vanliga rutiner omdevetet. 


Mål 
Det som gäller idag är att våga komma till ridning med mina skänklar och våga ta lite fajter inne på banan i första klassen. (Med fajter menar jag inte att vi ska börja bråka men känner jag exempelvis att vänsterbakben inte hänger med ska jag våga skänkla på fast det kan resultera i att Albertino slänger upp huvudet.) Detta kommer göra så att han är väldigt fin i andra klassen. Idag rider vi en LB:1 och LA:1, ni hejjar väl på oss?! ;) (Jag tävlar såklart mot mig själv som alltid när jag rider LA:1 på hemmatävling..)
Bild från en tävling på hemmaplan som jag fotade i våras. SÅ himla fin häst (och ekipage)!
Kopiering av bild förbjuden!