Film från gårdagens tävling - med FÅR!

Igår gjorde vi vår första start utomhus för säsgonen vilket slutade med en seger. Jag är nöjd med att vi tog oss från start till mål med tanke på att det var får som bräkte. Albertino är väldigt rädd för får och getter och kan inte gå förbi fårstacketet hemma och har skenat ett antal gånger för oss. På tävling är han dock så mycket lugnare och kastade sig inte åt sidan en gång inne på banan. Det var dock farligt att gå mellan framridningen och tävlingsbanan men vi lyckades ju. Han gick med god frammåtbjudning och hade ett rätt avspänt uttryck men var inte lika uppmärksam på mina signaler som han brukar. Jag var rädd för att han skulle sluta lyssna på mig och bli rädd för fåren så jag struntade i halvhalterna och red bara på frammåt. Det blev aldrig någon händelse där han stannade och lyssnade på fåren eller hoppade åt sidan men jag kunde inte rida honom som vanligt. Det slutade med en seger och i pris vann jag bland annat en ponnygrimma som jag gav bort till en yngre tjej som jag tävlade mot. Jag har bara full till min ponny och såklart även till hästarna. Tjejen och hennes mamma blev jätteglada och jag slapp ännu en grimma hängandes i stallet. Grimman var fin med gulddetaljer och jag kunde absolut ha sålt den men det var roligare att ge bort den där och då. 
Man kan höra fåren bräka i bakgrunden. Det hade han aldrig gått med på hemma, haha ;) .

Träningsskada

Jag lyckades dra på mig en akut scenskada efter att ha ridit med mjölksyra i 50minuter med för korta dressyrläder. Det som hjälper bäst är självklart vila men hur hinner man vila när man har hästar att motionera och är mitt uppe i tävlingssäsongen. Försöker vila benet och behandla med voltaren när jag inte är i stallet och ta smärtlindring innan ridpassen såklart. Jag hoppas att skadan försvinner fort! Albertino har gått sina bästa pass i livet senaste veckan så ett bakslag var väntat. Det är i alla fall bättre att jag blir skadad än mina hästar!
 
Idag, sista helgdagen skall Albertino ridas och även Q skall få ett ridpass. Jag har även hand om kvällsfodringen i Qs stall. Tills dess ska jag bara ta det lugnt och vila benet. Planera lite inför kommande vecka då vi ska till Öland för att tävla. Slutade med rosett förra gången vi tävlade i Öland.