7 oktober 2018

20 frågor om Tino

Allmänt

 1. Namn?
  Albertino 

 2. Ras?
  New Forest, e. Fredrikbergs Dali, u.e. Kastor, e.e. Smedhults Kavat

 3. Född?
  1995

 4. Bästa egenskap?
  100% ärlig och kärleksfull.
  Han skulle aldrig falskt bjuda på ett hinder och fult tvärnita. Likaså visar han 100% ärligt från marken vem han gillar och inte. Vissa får knappt kolla på honom utan att han lägger öronen bakåt och markerar att han vill vara ifred. Ibland har han sådanna dagar där han inte vill bli klappat av någon, exempelvis när det regnar ute får man oftast inte mysa innan han har fått torka till sig. Han har väldigt stor integritet och jag älskar det! Man känner sig så speciell när man kan krypa under magen och klippa honom utan problem samtidigt som han springer över andra mäniskor.. Att vinna den ponnyns hjärta är speciellt.

 5. Sämsta egenskap?
  Hans fysik är hans största negativa förutsättning. Hans gamla kropp blir ofta stel men med ordentlig uppvärmning och ett bra grundarbete är den som ny!
 6. Favoritgodis?
  Morötter

 7. Meriter?
  Vinster och placeringar upp till MSV hoppning & LA dressyr.
  Hopptävlingarna var för många år sedan med en annan ryttare.

 8. Olater?
  Innan han har fått respekt för en person så tar han kommandot. Exempelvis kan han när man leder honom börja leda en själv istället... Han är hög i rang och vill bestämma allt och då får man se till att han faktiskt är lyhörd på människan. I alla protokoll står det dock "lydig ponny" så det har vi jobbat mycket med!

 9. Täckesstorlek?
  125

 10.  Storlek i träns/grimma?
  FULL över käken men alla andra mått COB.. 

 11. Hur ser det ut i stallet?
  För tillfället står han i ett större stall med många hästar men eftersom han trivs bättre i mindre stall kommer han att flytta till mina föräldrar över julen och sedan permanent till våren. Just nu har jag inte möjlighet att ha Q och Albertino i varsitt stall.

 12. Favoritborste?
  Mjukborste, alternativt Annies naglar 😉

 13. Favoritställe att bli kliad/borstad på?
  Under luggen och manen

 14. Foder?
  4 kg hö, betfor, kraft, mineraler och B-vitamniner

 15. Tid i din ägo?
  6, snart 7 år!

 16. Mina mål?
  Att han ska leva i all oändlighet såklart! Jag önskar att vi kan vara bästa vänner livet ut... men vi ska ha så roligt som möjligt de sista åren ihop.
 17. Utbildningsnivå?
  MSV hopp & LA dressyr

 18. Smeknamn?
  Nalle, Nallebjörnen, Tino och Abbe

 19. Bästa hästkompis?
  Just nu går han själv i hagen och har inte direkt någon kompis. Han är inte den typ av häst som vill ha hästar hos sig utan brukar mest bara jaga iväg dem. Han gick väldigt bra ihop med Q och de kunde ofta stå och klia varandra på ryggen och halsen.

 20. En vanlig dag ser ut såhär:
  Han står inne i en gigantisk box mellan sju på kvällen och fem-sju på morgonen. Han vilar två dagar i veckan, rids ut tre dagar och går på banan två dagar ungefär. Två pass gör han med sin medryttare och tre pass med mig. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress