30 september 2018

Kroppshets

Allmänt

I veckan kollade jag på Kroppshets, en serie där Mia Skäringe lyfter upp ämnet och pratar om sina egna erfarenheter av kroppshets. Första avsnittet handlade till stor del om bildreducering och hur många redigerade bilder vi varje dag möts av. Att man skall vara naturligt vacker men inom väldigt strama ramar. Det var en väldigt bra serie som jag starkt rekomenderar!
 
 
Passande nog fick jag en läsarfråga om varför jag aldrig publicerar selfies, dvs bilder på mig själv utan filter. Det påståendet är faktiskt inte helt sant och absolut inget medvetet val. Jag tar väldigt sällan selfies nuförtiden och oftast lägger jag upp hästbilder på bloggen. Snapchat är den enda kanal där jag tar selfies och där använder jag nästan alltid roliga filters då det är hela snapchats grej. Jag har helt enkelt inte reflekterat något över detta, mer än att jag hemskt gärna vill höja bildkvalitén på bloggen. Det är väldigt bra med inputs annars så kör man på i samma, gamla, dåliga spår. Här nere har ni två bilder på mig helt utan filter och dessutom en på mig osminkad:
 
 
Ha en fin söndag så hörs vi!❤

29 september 2018

Dressyrträning 1.0

Allmänt

Idag har jag och denna fina killen tränat. Jag har hittat en jätteduktig ny tränare som kan komma ut och instruera oss varannan vecka. Hon har sammarbete med min gamla tränare Tina och är också dressyrdomare med samma tänk. Det passade oss väldigt bra. Vi fick rida mycket lösgörande och förvänd galopp. Vi galopperade på en åttvolt och Q råkade byta på diagonalen till den förvända volten. Jag var lite för otydlig med att det inte skulle vara ett galoppombyte. Han blev väldigt sprallig och glad efter galoppbytet och visade upp en serie med galoppbyten och tyckte att han var världsbäst. Förutom det gick träningen bra och jag fick koll på yttersidan och hela Q. Nu ska jag bara ta tag i att träna upp min bålstyrka så att jag snart kan sitta ner ordentligt på honom! Det bästa med träningspasset var helt klart berömmelsen för min fina, stilla hand och skänkel. 
Vita lindor fick det bli idag. Tyvärr har jag ingen film från passet. 

Travöppna är en ridövning som jag har ridit mycket med Albertino. Öppna bromsar hästen samtidigt som den lösgör. Ibland blir Albertino springig men rider man in i en öppna får man hans kropp att arbeta direkt igen. En annan övning som jag fick göra mycket i början med Albertino var att rida rakt in mot väggen och inte tala om vilket håll vi skulle svänga förrens Albertino gav mig frågan. Nu ställer vi frågor till varandra hela tiden utan att behöva riskera att rida rakt in i väggen.

En bra övning som jag och Albertino red i tisdags är denna:
Man börjar med att rida en 10meters volt i arbetstrav för att sedan vända halvt igenom i mellantrav och rida öppna långsidan upp. Efter kortsidan lägger man en 10meters volt i andra varvet, följt av en diagonal i mellantrav och öppna. Denna övningen kan ridas i all oändlighet och funkar som en mindre åtta. Supertips!