
Ca 50 st
Ingredienser:
175 gram smält smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
6-7msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Glasyr:
75 gram smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl ljus sirap
200 gram kokos (1 påse)

Gör såhär:

1. Smält 175 gram smör. Låt svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen bunke. 3 dl vetemjöl, 6-7msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och 2krm salt.

4. Rör ner de torra ingredienserna i ägg- och sockersmeten. Häll i smöret. 

5. Bred ut smeten på en plåt (30×45 cm) med bakplåtspapper.
6. Sätt in i ugnen i 225 grader i 10minuter.
Glasyr:

1. Koka upp 75gram smör, 2dl socker, 1,5dl grädde och 1 dl ljus sirap. Låt sjuda under omrörning. Tillsätt sist 200gram kokos.

2. Bred ut kokos-glasyren på kladdkakan och grädde i 5-10minuter i 225grader. Kokosen ska bli ljusbrun.

3. Skär till 50st bitar.
linah
men åh så gott:D!!
gott