31 januari 2016

Akuten eller ej?

Här blev inte uppdateringen som tänkt under dagen. Jag kollade på hästhoppningen på SVT play och gick sedan ut och red. Mitt ridpass gick dock sämre än vad de gjorde för de svenska ekipagen på hoppningen. 

Jag hade lite svårt att få Albertino lyhörd för mina skänklar idag och det blev missförstånd. När vi skulle rida på volt blev det skänkelvikningar och när det skulle vara skänkelvikningar blev han bara rund för innerskänkeln. Men vid de 10 sista minuterna hittade vi varandra i galoppen och det gick riktigt bra. Albertino fick klapp och vi skrittade av. När jag hade skrittat något varv blev Tino rädd och vände 90° och skenade iväg. Jag flög bakåt och landade på ryggen och där låg jag ett tag. Jag skrek rätt ut då det gjorde så ont. Jag vet dock inte om jag landade helt på ryggen men det kändes helt klart mest där. Sedan kom pappa och tog in hästen och fixade honom. Sedan så hjälpte han mig upp. 

Vi har funderat lite på att åka in till akuten. Jag vet dock inte om det är värt att åka dit. Det känns som att man blir så oseriöst bemött och att de helst vill skicka hem en igen. Jag har alltid velat tidigare och då har det visat sig vara några frakturer eller annat allvarligt men nu vet jag att inget är av i ryggen, jag kan ju stå upp.. men det gör riktigt ont och det skulle kanske vara lugnande att kolla upp så att man vet att det inte är något fel. Jag hade ingen väst på mig men jag slog i ryggen så långt ner så det hade inte hjälp.. men självklart är det alltid bra att ha, men när jag rider ett dressyrpass i paddocken föredrar jag att vara utan. Dock fick hjälmen en rejäl smäll, så den kan jag inte rida med mer.

Nu ska jag sova. Jag mår fortfarande illa och är så trött. Vi får se om jag kan stiga upp ur sängen imorgon. Det är dock svårt att veta om symtomen beror på slaget mot ryggen idag eller den gamla skadan?