Igår var jag och mamma på stan hela eftermiddagen och kvällen. Vi började med att kolla på balklänning till mig. Jag hittade en som jag skulle kunna tänka mig att ha av ett hundratal. (Kräsna jag) Det är en balklänningsaffär i Växjö som jag inte har varit på ännu men jag ska försöka hitta någon tid då jag kan gå dit. Det skulle vara så skönt att hitta en klänning i en affär och slippa beställa men nu ser det dock ut som jag får beställa min klänning om jag ska få en sådan jag vill ha. Tyvärr är det inte någon klänning som har uppfyllt alla mina krav och att kompromissa vill jag inte. Jag hittade iallafall en balklänning som jag skulle kunna tänka mig att ha för ett väldigt bra pris också. Tyvärr har jag inga bilder.

Efter att vi hade kollat balklänningar gick vi lite på grand och jag fick några tidiga julklappar. Jag kollade även på lite julklappar till mina vänner. Jag älskar julstämningen i butikerna. Sedan åt vi på mitt favoritställe nere på stan. Det är typ bara dom som har "vanligt-tråkig-mat" som jag tycker om så inget speciellt men väldigt gott.

Efter lite käk blev det bio kvart över 9. Vi kollade på The accountant som var sevärd. Lite speciellt utformad kanske men jag gillar sånt. Den handlalde om autism och hade ett bra, starkt och lite sorligt budskap. Dessutom hade filmen en bra handling, bra skådespelare och en röd tråd + ett väldigt bra avslut, precis en såndär film som jag tycker om. Dock är filmen klassad som thriller men jag tyckte mest att folk skrattade åt roliga uttalanden än att de tyckte den var läskig eller obehaglig på något sätt. Filmen var lång, över två timmar men jag tyckte aldrig att den blev långtråkig. 
Igår var jag och Tor ute med Albertino. Vi red först en sväng till sjön. Tor skrittade dit och sedan fick jag trava hem. Albertino var pigg och då han lätt kan springa från en kändes det bäst att jag red honom hem. Jag trodde han skulle vara något lugnare då jag dagen innan red en ordentlig runda som han blev både trött och svett av. Man kanske även bör nämna att han galopperade runt i hagen och hoppade när vi skulle hämta honom.
Hemma red jag Tino i paddocken. Han var väldigt mjuk och fin men lite för känslig och då missuppfattade han mina hjälper och signaler. Han var dock sammarbetsvillig och försökte göra rätt för sig. När jag hade travat och galopperat fick Tor sitta upp och skritta och trava lite.

Senare på kvällen var vi med på Lucia/fackeltåg med ryttarföreningen. Jag hade ingen häst med mig då Tino nog inte hade klarat av att gå mitt i ett led bland bilar och folk. Istället var jag och Tor ledare till några. Fackeltåget blev bra. Några hästar var lite spända och rädda men alla ryttare satt kvar på hästarna. Jag tror att de flesta uppskattade vårt tåg med alla hästar och bilister visade stor respekt. Dock var det några cyklister som passade på att sladda vid hästen jag ledde så den började galoppera. Det är tyvärr sånt man får räkna med kan hända och det är precis därför jag inte tog med mig min häst. 
För ett tag sedan kom jag över dokumentären Pedofiljägaren som jag tyvärr inte har haft tid att se förrens nu. Dokumentärern handlar om Stinson Hunter som fångar pedofiler på nätet med sina egna metoder. Stinson Hunter tror jag många har sett på facebook då han lägger ut filmer på pedofiler där.
Jag tycker dokumentären är väldigt bra. Man får se detta arbetet ur flera perspektiv, Stinsons Hunters såklart men också polisens och de anhöriga till pedofilerna. En mycket spännande dokumentär där bildkvalitén kanske inte är den bästa. Jag önskar att det kunde sändas fler dokumentärer då jag verkligen älskar dokumentärer och inte långtrpkiga serier eller filmer. (En annan dokumentär jag vill passa på att tipsa om är Making a murderer. Väldigt intressant och bra gjord.)
 
OBS! Innan ni klickar igång klippet vill jag infomrera om att programmet ej lämpar sig för barn. 
det är fantastiskt att i slutet se resultatet av Stinsons Hunters arbete men bedrövligt att se hur polisen inte är det minsta sammarbetsvillig.