24 oktober 2016

Sämsta tävlingen?

Allmänt

Igår var jag på dressyrtävling med Albertino. Vi red på hemmaplan, KM-kassen. Planen för tävlingen var att få till en mjuk och hermonisk ritt på 65-70%. Dock blev det inte som planerat. Regnet öste ner under hela tävlingen och varken mitt eller Albertinos humör var på toppen. Framridningen var som en stor vattenpöl och jag var bara glad för att Albertino gick fram för skänkeln och inte stannade och vände rumpan mot regnet, (som han hade gjort om det ej hade varit tävling.) Att kunna mjuka upp muskler m.m. kändes tyvärr helt omöjligt i vädret och på underlaget på utebanan. Det var en annan häst som var väldigt spänd på utebanan och på collectingring och konstrade sig lite och såklart blev även Albertino väldigt spänd. 

Inne på banan kom ett spänt och blött ekipage. Det blev en sne inridning, följt av galopp i mellantraven och en felridning och hundra andra misstag. Helt klart inte en ritt jag är nöjd med. Samtidigt kanske man ej skall förvänta sig att kunna rida en spänd och knappt uppvärmd häst bättre.

Resultatet? - 64,3% och en andraplacering. Många fina sjuor men såklart poängavdrag för alla missar, vilket gav oss ett reslutat på mindre än 65%. 

bild från NF SM 2015
Idag har jag levt exakt 6 624 dagar, (viktig fakta att anteckna). 

Denna dagen har jag firat med att vara hemma och sjuk. Jag har mått väldigt illa senaste dagarna och känt mig väldigt yr. Jag var hemma från skolan både idag och igår. Jag har fått veta från några blodprover att jag har lågt järnvärde. Detta kan bero på att jag inte äter så mycket järn som jag behöver eller att krroppen helt enkelt inte vill ta upp järnet. Eftersom jag äter kött varje dag, och antingen havregryn eller leverpastej till frukost, som innehåller mycket järn tillsammans med annan järnrik mat är det lite underligt att mina värden ändå är låga. (jag har inga riklg mens heller för den delen.) Jag har fått järntabletter utskrivna och skall nu vänta i 3 månader och se om kroppen tar till sig detta extra järnet eller ej.

Jag hoppas att en dos av 2 järntabletter/dag hjälper mot min yrsel och mitt illamående.