❅JUL PÅ BLOGGEN❅

Nu är det äntligen jul på bloggen! 
 
Jag är förvånad över hur länge jag klarade av att ha hösttemat på bloggen iår. Det är också fortfarande ett mysterium hur jag kunde välja att ha orange som huvudfärg istället för magenta. Nu är det återigen ett vinrött vinter/jultema på bloggen och allt är i sin ordning igen. Bilderna är dock 2år gamla nu och Tino åt granbarr på 90% av bilderna och jag skäms över mina gamla ögonbryn så det är hög tid att ta nya bilder. Som ni alla vet är det inte "bara" att gå ut och fotografera utan det ska helst vara snö på backen men inte i luften och helst inte för kallt för att ha klänning på sig o.s.v.
 
Eftersom jag har inlett denna vecka med ett fint jultema (om ni frågar mig) så är tanken att jag ska rita klart årets pepparkakshus. Att rita pepparkakshus är bland det roligaste som finns, t.o.m. så roligt att jag lämnade in en pepparkaksritning till min lärare i CAD. Jag tror faktiskt att han uppskattade den mer än mitt stall.
 
 
GOD JUL!

En bra söndag

Idag har jag haft en lugnt dag men ändå fått en hel del saker gjorda. Jag har blandannat städat och ridit hästen. Albertino fick ett pass på åkern idag och han var ganska fin. Hans kropp skulle dock behöva ett pass med bara lösgörande övningar. Det är svårt att lösgöra honom utanför banan men han har fortfarande en god energi och mycket glädje utanför banan. Jag försöker att rida på banan så lite som möjligt tills tävlingen i Kalmar. Idag red vi ut men inte över några röksvampar så Tino var betydligt mer avspänd idag än igår. Imorgon blir det uteritt med Tino där jag tänkte försöka lösgöra honom lite mer. På tisdag har jag planerat in ett dressyrpass. 


Lite kort om min söndag och planerna framöver. Jag slänger in en gammal bild på mig själv också:
Ha en fortsatt trevlig söndagskväll! 

Höstsol ❦❧

 
 
Idag red jag ut Albertino i den fina höstsolen. Han hade väldigt mycket energi idag då veckans ridpass inte har blivit lika många eller lika ansträngande som planerat. Ibland kommer livet emellan och kastar omkull ens välplanerade veckoscheman. Denna vecka har vi ingen tävling inplanerad och Albertinos kropp kan må bra av att få lite lugnare perioder då och då. Lite tur i oturen skadar aldrig. Även fast Albertino hade en hel del överskottsenergi tänkte jag att jag skulle klara av att rida ut med honom en sväng då han har varit lydig de senaste uteritterna. De första 1500meterna gick bra, ända tills Albertino hoppade ner i diket på ett par röksvampar. Albertino fick såklart panik när det kom "rök" under hans hovar och han var därefter väldigt spänd och tittig. Vi skrittade några meter till för att sedan vända hemmåt och rida i paddocken. När vi kom hem började han direkt att slappna av och jag kunde rida ett riktigt fint dressyrpass på honom. Jag kunde sträcka ut halsen och ryggen helt i galoppen och han var följsam och mjuk i kroppen. Dagens pass blev inte så långt då jag hade i åtanke att Tino har fått några lugna dagar. En del av mig tror att konditionen och styrkan försvinner helt på ett par dagar, samtidigt som en annan Annie vet att en häst kan stå avställd i 2 veckor utan att förlora några muskler. Tino var såklart inte det minsta svettig efter dagens pass och imorgon ska jag våga mig på att rida ett längre och mer ordentligt pass.

Resterande av denna dagen ska jag blandannat träna dressyrpgrogram vilket jag gör bäst genom att springa det.;) Jag behöver även fixa några dokument och skriva ihop lite annat på datorn. Det blir mycket skrivande på datorn idag så jag hoppas att solen snart kommer fram igen så jag kan gå ut en sväng men just nu regnar det. 


Ha en fin lördag nu så hörs vi imorgon! ❤