16 oktober 2018

Mysig höstkväll

Allmänt

Det är inte så många kvällar man hinner tända ljusen och bara vara i lägenheten. Det är alltid något som man har fullt upp med, antingen hästarna, plugget eller jobbet och självklart även städningen av lägenheten som man alltid ligger efter med. Idag har jag dock fått städhjälp. Mitt stora diskberg är nu försvunnet. Jag har en ful ovana att diska först när det saknas en ren uppsättning av det som jag behöver. Jag har även fått golvet dammsugt och moppat. Nu vågar jag knappt vara i min lägenhet då jag är rädd för att stöka ner igen... 

Hästarna har fått komma ut och motioneras idag. Q red jag ut med i alla gångarter och jag jobbade med övergångar i massor. Jag gillar den naturliga frammåtbjudning och energi som man får vid uteritter. Jag och Q ska iväg till min tränare Tina och rida program på lördag. Det blir höjdpunkten på veckan. Albertino fick ta några språng på banan vilket han tyckte var jätteroligt. Han kommer förresten att få flytta till mina föräldrar i helgen då han inte trivs med alla människor och djur som rör sig i stallarna och dessutom har jag inte möjlighet att vara i stallet nästintill varenda kväll.. Jag kommer att få en timmes extra restid men samtidigt bara behöva vara i stallet en gång om dagen och inte behöva passa ihop det med insläpp. Jag är ingen kvällsmänniska utan föredrar att vara i stallet tidig eftermiddag. Albertino kommer att få gå på lösdrift och sköter därmed in- och utsläpp själv och jag kommer att få hjälp med utfodringen.

Jag hade en kort pluggdag idag och likaså blir det imorgon. Jag tog faktiskt Linns ridpass imorgon då jag kände att jag hade så mycket tid över och självklart vill spendera den med min häst. Jag fick tillbaka mitt resultat på konstruktionen som vi hade skrivning i förra veckan och jag var endast ett poäng ifrån maxpoängen (vilket var ett slarvfel) och känner inte att för att lägga ner någon tid eller energi på att överplugga mina kurser när jag har fina resultat i alla. Det är då bättre att lägga sin tid på sådant man tycker är mer givande, exempelvis hästarna. Självklart är skolan väldigt viktig men jag har inga planer på att bli konstruktör och kan inte höja mina resultat mer. 
 

14 oktober 2018

7:or och 8:or

träning

Igår hade jag dressyrträning för Sussi vilket gick mycket bra. Hon tyckte att jag hade jobbat på bra med de tips jag fick förra träningen. Vi hade en mycket långsammare och bättre takt i skritten från början. Tidigare har jag velat rida på lite för mycket frammåt i skritten men då blev det bara hastigt och dåligt. Nu vågar jag sitta tillbaka och vänta in Q. Likaså var tempot i traven bättre från början. Jag fick tänka en millmiter mer ställning åt vänster i uppvärmningen men annars fick jag honom bra runt min innerskänkel. Galoppfattningarna från trav var inga problem! Solklara åttor på dem. Jag gör oftast galoppfattningarna från skritt då jag tycker att det är enklare, oavsett häst men nu visade ju Sussi att jag även kan göra fina galoppfattningar från trav. Skänkelvikningar jobbade vi mycket med och där fick vi fina sjuor i början. Jag fick berömm för att jag satt helt stilla på honom i traven. I slutet fick vi till två riktigt, riktigt bra skänkelvikningar. Jag behöver egentligen bara bli lite mer beslutsam och tydlig i min ridning. Blir man som ryttare lite tveksam och tillbaka syns det direkt. Man måste vara målmedveten och bara rida på. Då utstrålar man självförtroende och det ser enkelt ut för åskådare och dommare och då har man höjt momentet med ett poäng. Vi gjorde en övning med enkla byten i galoppen. Vi galopperade i rättvänd galopp, bröt av till skritt vid E, skrittade några steg för att sedan fatta förvänd galopp och galoppera till B där vi la ett enkelt byte till rättvänd galopp o.s.v. Det gick superbra! Förra träningen när vi red fövänd galopp blev det missförstånd och Q visade upp några bytesserier. Denna gången höll vi oss bara till den förvända galoppen. Vi red tempoväxlingar i trav också runt fyrkantspåret. Ena långsidan samlade vi några steg, red på frammåt för att samla igen och på den andra långsidan gjorde vi mellantrav. När jag samlade ihop energin i hörnet och förberedde mellantraven blev den också riktigt bra. Som upvärmning red vi serpentinbågar och gjorde övergångar på medellinjen. En favoritövning sedan tidigare.
Nu ska vi jobba på med dessa övningar till nästa träning!
Nu är denna vecka äntligen över!

Det har varit en hektisk vecka med mycket att göra. Fullt fokus på konstruktionen som vi hade uppskrivning i, idag. Jag vet att jag gick miste om något poäng på en uppgift men annars gick det mycket bra. Fokus i andra hand har varit hästarna. Båda har fått alla sina ridpass. Idag fick Albertino komma ut på en skogstur. Jag tog med mig kameran för att kunna ta några fina höstbilder men hade glömt minnsekortet i datorn så det blev ganska misslyckat. Jag hoppas på att kunna få fina bilder imorgon. Det har även varit riktigt, riktigt varmt i Ljungby idag. Varmast i hela Sverige faktiskt så det har varit perfekt väder för att bygga och åka zipline med klassen. 

Imorgon, lördag ska jag träna med Q på morgonen och efter det ska jag ut med Albertino och fotografera. Efter stallet kör jag till Växjö och jobbar med en hemsida, sen kör jag tillbaka till stallet och släpper in Albertino och sedan kör jag tilll min mormor och morfar och äter middag. 

På söndag ska jag färdigställa en rapport och en skiss. Jag bör även veckohandla och såklart ska hästarna tas hand om.
 
Trevlig helg!