Ingredienser:
4 st laxfiléer
6 dl grädde
2 dl crème fraiche
4 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 citron, skal + saft
1 kruka basilika
salt, svartpeppar och citronpeppar
Koka pasta enligt instruktionerna på påsen.
Rör ihop grädde, crème fraiche, citronskal, citronsaft, purjolök och pressad vitlök i en kastrull eller stekpanna. Låt såsen puttra några minuter under tiden du tärnar laxen. Hacka sedan basilikan.
När pastan är klar så häll av vattnet men spara ca 1 dl, detta tillsätter du i såsen. Smaka av med salt, peppar, basilikan och sist laxen. Låt puttra på låg värme några minuter tills laxen är färdig. Blanda ner pastan i såsen.
Bild på dagens måltid. Jag tycker nästan att kokt fisk är godare än stekt men båda är riktiga favoriter.
Matilda Berlin
Men jösses vad gott det lät! Nästan så att man börjar dregla över skärmen ;)
Svar:
Annie Johansson
mumms